Vi behöver verkligen inte allt som erbjuds i livet. Mycket har vi redan tillräckligt av. Att hitta det viktiga i livet ger oss frihet att välja annat och skapa mer rikedom i livet vad gäller tid, energi, pengar och relationer. Mycket på den här bloggen och det vi skriver om i vår bok och i våra utbildningar handlar om att skala av, sluta med och att minimalisera. Det här inlägget skiljer sig, det här handlar om att lägga till, göra mer och addera till livet. Det finns saker som vi kan lägga mer fokus på och skapa mer av. Och det häftiga med detta är att ju mer bi fokuserar på det ju mer blir det.

1. Värde Hur kan du skapa mer värde för dig själv och hur kan du ge mer värde till andra? På vilket sätt kan du bidra till andra människors växt samtidigt som du kan skapa nya relationer och möjligheter för dig själv att växa?

2. Glädje Vad kan du göra varje dag för att öka din glädjekvot i livet? hur mycket glädje kan du sprida i din omgivning? Vad är det minsta “lillaste” du kan göra för att ge dig själv en glädjeboozt? Kanske att lyssna på bästa låten, gå en promenad till stranden eller bara uppmärksamma alla du möter med ett leende?

3. Tystnad .Lyssna, hör alla ljud omkring dig varje dag tar vi emot flera GB intryck via våra sinnen. För att vi ska orka silas det ned till ca 40 bitar information i sekunden. Ge dig själv en stunds tystnad varje dag. bara fem minuters tystnad kan göra underverk. Gör det till en vara att vara tyst någon gång under dagen, här kan du testa med våra ljudfiler.

4. Tålamod. Mod att tåla. En muskel att vänta, hålla ut, njuta lite till… Vi lever i ett snabbt samhälle allt går fort, vi pratar fort vi tar snabba beslut. Ett mail eller sms tar bara några sekunder och vi kan få all information vi vill inom en millisekund direkt i vår hand. Att vara tålmodig, låta saker ta sin tid och mogna. Sova på saken. Testa osh se vilken skillnad det blir, tid är ibland en lyxvara.

5. Skapande. Besök en marknad, en utställning eller ett konstnärs kollektiv. Ta in dofter, smaker och känn på material och upplev skaparglädjen. Om du själv älskar att skapa se då till att skapa så mycket du kan, gör det till ditt arbete och bjud in andra till att skapa. När du gör det du älskar att göra kommer du aldrig att arbeta en dag i hela ditt liv.

6. Kongruens. Att vara kongruent, känna sin egen mittlinje, vad är sant och vad står jag för? Varje dag, varje steg du tar se till at du tar dem i samklang med dina värderingar, dina sanningar och i den riktning du önskar. Vi tar ibland ett snedsteg och det är ok, kom tillbaka till din utstakade väg igen. Träna på att vara den du önskar och låt det synas i ditt agerande och i ditt tal.

7. Skratt. Skatta, skratta för allt du är värd. Du arbetar hårt med att skapa ditt drömliv, fast det betyder inte att det är gravallvarligt. Att skratta frigör endorfiner och vi mår bra och andra människor vill vara nära oss. Gör det en daglig uppgift att hitta något att skratta åt varje dag så du kiknar och tårarna sprutar. Vi mår bara bara av att skratta.

8. Generositet. Oavsett om du tror att du har gett bort allt du kan så finns det alltid mer att ge. Det bästa i livet är inte alltid saker. Så fortsätt ge, ge lite till, det finns alltid mer att ge och ju mer du ger. ju mer kommer att komma tillbaka

9. Medkänsla och självmedkänsla. Ta hand m dig, ge dig själv egen tid och lär dig tycka m dig själv. Lär dig känna igen kärlek och upplev kärlek så ofta du kan. Kärlek är många saker. Låt katten hoppa upp i ditt knä och klappa hunden vid dina fötter. “kör försiktigt” och “ditt finns mat i kylen” är också sätt att visa kärlek. varje gång du upplever kärlek, ge dig själv en inre kram och säg “det här är kärlek” och känn värmen inom dig. Se till att uppleva den kärlek som finns runt dig. Vill du öva kan du göar denna meditation .

10. Tacksamhet. Säg TACK, säg det ofta och utryck din tacksamhet så snart du kan. Var tacksam för din morgon och tacksam för din dag. när vi börjar fokusera på tacksamhet och det vi faktiskt har att vara tacksam för kommer vi inte ha så mycket energi och ork att fokusera på det negativa och vad vi saknar i livet.