Att skala av och bli mer närvarande är inte alltid en enkel väg att vandra. fast det kommer vara värt det, för dig själv, för din hälsa och för dina relationer. När du tränar på att vara mer i här och nu kommer du märka hur mycket av din tid som faktiskt gått åt till att vara upptagen och spela spelet.

  • Var närvarande– Var här och nu, lägg märke till vad sm händer nu. oavsett vad som hände i går eller in morgon. Kan su inte fokusera på vad du gör just nu så kan du inte heller vara kreativ eller produktiv med det som händer just nu. Låt det som var igår stanna där och vänta med att oroa dig för morgondagen. Träna mindfulness eller någon annan uppmärksamhets träning. Ge dig själv 15 minuter att bara vara.
  • Släpp din FOMO fobi – att ständigt vara på och uppkopplad att ständigt veta skapar hos många ett beroende att vara med. När de inte vet känner de att de tappar greppet. Det är det  som gör att du scrollar igenom Facebook Instagram eller Blogg flödet. Läser dina mail så snart det kommer och tittar på alla dessa TV program och nyheter.  Det här är ett evighetsspel, ju mer uppkopplad du är och ju mer du vet, desto mer vill du veta. Och när det inte ger dig tillräcklig stimulans börjar du titta på YouTube klipp. Och när du gjort allt det här så inser du att du ligger efter igen… Stanna upp, sluta bara sluta Du missar egentligen inget. Du missar bara ditt egna liv.
  • Skala av- även om dessa strategier kan ge dig en möjlighet att börja leva mer ett mer medvetet liv så handlar det i slutänden om att du behöver hitta det som gör att du inte hinner med. Var du spenderar mest tid. Och det finns bara ett sätt att sluta känna att du alltid ligger efter. Att skala av, ta bort och prioritera. Äg mindre, gör mindre, var mindre. Om din känsla är att du inte hinner med hur ska du då någonsin komma i kapp? Att vara utan information kan vara skrämmande, att inte uppdatera Fb varje dag kan verka läskigt. Och det är ok. Gör en liten sak i taget, Rom byggdes inte på en dag lär dig kraften i det lilla steget och välj bort något varje dag eller vecka. Att hoppa av upptagenhets tåget och börja lägga märke till det som händer i ditt liv kommer ge dig helt nya perspektiv. Kanske du precis som jag upptäckte att du äger redan tillräckligt med prylar och saknar heller inget. Nyckeln ligger just i det att inse att vi är tillräckliga och att vi har tillräckligt. Vi har allt vi behöver redan nu.