Vi har alla läst och hört  hur viktigt det är att leva som man verkligen vill för att slippa känna sig bitter och besviken när vi  blir gamla. Vi ångar bara det vi inte gjort eller hur?   Fast tänk om du egentligen är nöjd med exakt det liv man lever nu.  Behöver du då förändra din tillvaro?

Är det viktigare för dig att hänga med i senaste livsstilstrenden  som säger att vi behöver utsätta oss själva för utmaningar bara för att anpassa oss till resten av följarna för slippa bli uthängd som ”bakåtsträvare” och ”fegis” än att våga hålla fast vid det liv du redan har?

Kan det vara så att du säger och gör en sak, men tänker något helt annat?
Är det så att du innerst inne vill förändra din tillvaro, fast fortsätter att trampa runt i gamla rutiner bara för att du är rädd för vilka konsekvenser som förändringarna får? Vågar du undersöka hur du egentligen känner?
Många längtar efter mer frihet, mera utrymme och mer liv i livet. Här är några tecken som kan visa på att det är dags att ändra på något

Du märker att du inte fokuserar på sådant som egentligen är viktigt för dig
Ingen av oss har mer än 24 timmar per dygn att utnyttja – ändå verkar många människor alltid hinna göra så mycket mer av sådant som de gillar än andra. Hemligheten är att ”prioriterera”. När du har lärt dig att prioritera de saker som du helst av allt vill göra, så kommer du också att få mer tid över att ägna dig åt dem. Så enkelt är det faktiskt.
Du kan börja med att sortera bland dina tankar.
Skriv ned de tre saker som du  prioriterar just nu.
Skriv sedan med de tre saker som du ägnar mest tid åt i ditt liv just nu.
Hur ser de listorna ut? Stämmer de överens?
Fokuserar du ditt liv på de tre saker som du främst prioriterar?
Om inte, hur kommer det sig?  Det är ett tecken på att det är det hög tid att förändra något i din tillvaro. Det är bara genom att göra mer av allt det där som du trivs bäst med som ger ditt liv mening och glädje.

Du vet inte vad som gör dig lyckligast och du saknar tid och ork att ta reda på det
Det är här många av oss hamnar – vi blir så uppslukade av alla måsten, borden  och vardagsrutiner att vi går på”autopilot” och gör saker och ting instinktivt utan att tänka; jobba, hämta ungarna från dagis, hjälpa barnen med läxorna, handla, laga mat, äta, diska, tvätta, städa, sova – och så rullar det på, dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år. Vi härdar ut och efter ett tag orkar vi inte ens drömma om vad vi egentligen vill göra med vårt liv.
Det krävs förändringar för att vi ska kunna bryta det destruktiva mönstret ochhitta det som får pulsen att rusa och hjärtat att klappa lite hårdare.  Det duger inte att gömma sig bakom alla måsten och borden som vardagen tvingar på oss. Och de vi umgås med…

Vill du verkligen hitta det som  gör dig lycklig och inspirerad, så kan du inte bara fortsätta att tröska fram i de gamla vanliga rutinerna. Det krävs att du stannar upp då och då och skapar lite egentid för att ta reda på lite mer om dig själv och dina drömmar och mål. Ge dig själv 15 min varje dag för att vara ensam och tänka på de här sakerna. Och börja göra lite nya saker. Utmana dig själv och dina vanor. Trampa upp nya egna spår istället för att bara fortsätta följa i andras fotspår. Boka in egentid i kalendern. Ge dig själv ledighet. Börja med att skriva en framgångsdagbok.